Desiree Andersen

KNEKK LØPEKODEN | lær å løpe 5 km på 5 uker

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Er det bare meg som kjenner at det begynner å klø mer og mer i løpeskoene etterhvert som ettermiddagene blir lengre og lengre?

Løping har i årevis vært min foretrukne treningsform, og særlig etter at jeg ble mamma til 2. Ikke bare er det en treningsform du enkelt kan tilpasse en travel hverdag. Du trenger ikke å møte opp til noe fast tidspunkt, du trenger ikke bruke tid på å dra noe sted, men det er også så vanvittig effektivt!

20 minutter er alt du trenger for å både komme i bedre form, bedre humør, mer overskudd, bedre konsentrasjon, stressmestring osv.

Og når du klarer å trene løping kontinuelig over TID, kommer også effekten på en rekke livsstilsykdommer, det motvirker depresjoner, du får bedre fettforbrenning, osv, osv!

Og det vil jeg jo gjerne dele med flere!

Å løpe sin første 5 km er et mål mange av deltagerne i min Online Løpegruppe  BOOST LØPEGLEDEN har satt seg.

Og med et strukturert treningsprogram som tar utgangspunkt i ditt nivå er det enklere å oppnå enn mange tror!

Som ny deltager hos meg starter du med å ta en enkel kondisjonstest. Med den som utgangspunkt får du program ut ifra MÅL og NIVÅ. Du testes jevnlig, og vi justerer nivå ut ifra både testene og din fremgang på selve treningen.

De som er nybegynnere og har som mål å løpe en 5 km har typisk 2 intervaller i uka + 1 rolig langkjøring.

En uke kan se slik ut:

INTERVALL + STYRKE:

5 minutter oppvarming

30 sek løp/ 10 sek gå x 5

Gå 1 minutt

Gjenta 3 ganger

LANGKJØRING:

30 minutter med lav puls. Vekselvis gå/jogge

INTERVALL + STYRKE:

5 minutter oppvarming

30 sek løp/ 10 sek gå x 5

Gå 1 minutt

Gjenta 3 ganger

Flere av øktene er filmet, slik at du har meg med deg på hele økten enten på skjerm eller på øret. Her guider jeg deg gjennom økten og passer på tid og intensitet!

For hver uke som går utvikler programmet seg. Jeg pleier å si at man må øke treningen med mellom 5-10% fra uke til uke for å få fremgang på løping.

Så om målet ditt er å løpe en 5km, kunne du for eksempel økt langkjøringen med 10% fra uke til uke. Så om du starter på 30 minutter en uke, skal den være 33 minutter neste uke, osv, osv.

Dette er en av de store hovedforskjellene ved å bare trene tilfeldige økter, kontra å jobbe med et strukturert treningsprogram!

NY OPPSTART FOR BOOST LØPEGLEDEN er 1 gang i måneden!

Les mer HER