Desiree Andersen

Slik trener du mot Oslo (halv)Maraton!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Skal du løpe HalvMaraton eller Maraton den 21.september?


Da er du sikkert veldig klar over at det er NÅ du må igang med spesefikk trening mot halvmaraton eller maraton!

Frem til nå har det vært lurt å fokusere på å komme inn i en god treningsrutine, få kontinuitet i treningen din, bygge kondisjon og få inn en del mengdetrening.

I ukene fremover blir det ennå viktigere å trene strukturert, og ikke minst være nøye med typer økter du velger. 

I STERKERE LØPER starter vi denne uka en 12 uker lang blokk, en for deg som vil løpe HalvMaraton og en for deg som vil løpe Maraton i Oslo den 21. september.

Og i dag vil jeg dele noen av øktene jeg legger vekt på!

3 nøkkeløkter:


1. Langkjøringer med progresjon: De fleste er gode på de rolige langkjøringene, men løper du mye i et tempo er det dette tempoet du blir god på! Når du nå har en god base er det på tide å legge inn litt fart også i disse langkjøringene. De vil fremdeles være hovedsaklig rolige, men kan for eksempel avsluttes i din halvmaraton fart, eller at du legger inn etapper i økta med høyere tempo!

2. Terskeløkter: Dette er faktisk det aller første du blir introdusert for når du starter i STERKERE LØPER. Og sammen estimerer vi din terskelpuls, slik at du får best mulig utbytte av disse øktene. Med terskeløkter trener vi din evne til å holde høy fart over lang tid, noe som jo er ganske vesentlig når du trener for å løpe 21 og 42 km!

3. EASY RUNS! Hvor mye du skal trene i sone 1/lav 2 kommer helt ann på hva din hverdag tillater. Men jeg oppfordrer mine løpere til å få inn så mye av dette som mulig! 20 minutter her, 30 minutter der i løpet av uka blir tilslutt mye, og det er til syvende og sist din aerobe kapasitet som avgjør hvor raskt du kan fullføre et halvmaraton eller maraton! Og det er derfor du ofte hører at for å bli rask, må du løpe rolig! 

BLI MED PÅ STERKERE LØPER I DAG!

LES MER HER