Desiree Andersen

Hvorfor burde «alle» løpe et halvmaraton?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Halvmaraton er en populær distanse og det er ikke uten grunn!

Ikke bare er det en distanse som alle kan gjennomføre med et godt treningsprogram og 3-4 økter i uka, det er også en distanse som gjør deg til en bedre løper om du har som mål å løpe en rask 10km eller kanskje sikte deg inn mot et halvmaraton!

Men bare 1% av løper en halvmaraton eller maraton! Hvorfor mener så jeg at «alle» burde gjøre det?

Hvis du er nybegynner:

 Det høres kanskje helt umulig ut, men kan du sette av tid til 3 løpeøkter i uka de neste 6 månedene, så kan du i september gjennomføre ditt første halvmaraton.

Å trene mot et konkret mål, som krever at du gjennomfører treningen din uke etter uke, er en flott måte å motivere seg selv til trening og skape kontinuitet i løpetreningen din.

You can do it!

Hvis du som mål å løpe en rask 5 eller 10km:

Ja, da er det faktisk ikke så dumt å legge et halvmaraton løp inn i treningsplanen din!

Selv om det er fort gjort å fokusere på hurtighet når man trener til disse distansene vil det å legge til litt lengre utholdenhetsbasert  trening være med på å bygge din aerobe kapasitet og gjøre deg til en sterkere løpere som klarer å gi mer i de kortere løpene.

For noen løpere vil det å jobbe seg opp til 21km i sone 1/sone 2 være et fint tilskudd til treningen. For andre kan det å faktisk løpe et halvmaraton løp være en skikkelig form boost!

Etter et lengre løp som en halvmaraton vil en 5 eller 10km naturlig nok oppleves som kortere, og du vil være ennå bedre på å ta deg ut, hente ut de siste kreftene og avslutte sterkt!

Hvis du vil forbedre tiden din i et maraton:

Mange har spurt hvorfor jeg som løper maraton har 2-3 halvmaraton løp i treningsplanen min!

Det høres kanskje litt rart ut, men en av de beste måtene å faktisk øke tempoet ditt på en maraton er å ta litt fri fra maratontrening, og trene på å bli hurtigere.

Og en flott måte å gjøre dette på er å legge inn en treningsfase med fokus på halvmaraton.

Halvmaraton trening har gjerne et større fokus på fart enn maratontrening, samtidig som du trener den viktige utholdenheten.

Lyst til å løpe et halvmaraton i år?

Som nybegynner vil jeg anbefale deg å velge BOOST LØPEGLEDEN!

Dette er den perfekte online løpegruppa for deg som er nybegynner, uavhengig av om du bare vil knekke løpekoden og få kontinuitet i treningen din – eller om du vil løpe et løp!

Erfaren løper som vil bli raskere på en 10km eller løpe et Halvmaraton?

Da vil jeg anbefale STERKERE LØPER!

Min online løpegruppe for deg som vil lære mer om løpetrening, og trene strukturert og målrettet mot nye mål!

Oppstart èn gang hver måned! Les mer HER